Speaker

Vanja Witwicky

Vodja kadrovskega oddelka

Vanja je po izobrazbi komunikologinja, zaposlena pa je kot vodja kadrovanja (HR manager) v podjetju Visionect, kjer stremi k temu, da soustvarja delovno okolje, ki resnično podpira in razvija zaposlene ter oblikuje pozitivno kulturo.

Njena poklicna pot, ki se je začela v turistični industriji, jo je vodila do globljega razumevanja pomembnosti odnosov in pristopa do ljudi. Te dragocene izkušnje so oblikovale temelje njene strasti do vlog, ki so osredotočene na ljudi, in jo vodile skozi različne poklicne poti.

Kot vodja HR oddelka zdaj združuje svoje izkušnje in znanja ter s svojim pristopom k HR strategiji nenehno raziskuje in uvaja nove načine za izboljšanje delovnega mesta. Njen cilj je oblikovati delovno kulturo, ki je sproščena, a profesionalna, kjer se vsak zaposleni počuti cenjenega in motiviranega za doseganje svojega najboljšega potenciala.

Spletna stran

AllSessions

Dan 2
28/06/2024
17:00

Gradimo, ko na(d)gradimo: Novi načini vrednotenja zaposlenih

28 June
Čas: 17:00 - 17:45
Lokacija: Džungla stage

Dober podjetnik se zaveda, da so za uspeh podjetja ključni ljudje. Minili so časi, ko se je delo vrednotilo le po številu standardno opravljenih mesečnih ur; dobri delodajalci se zavedajo pomembnosti drugačnega vrednotenja dela zaposlenih.

Nekateri podjetniki se odločajo za 4-dnevni delavnik ali/in delo od doma, drugi za izplačevanje dobička ali pa delavce celo povabijo v solastništvo (skozi določen časovni okvir in pogoje). Načinov motiviranja in nagrajevanja je vedno več, ni pa jasnih smernic, kako se odločiti in spremljati uspešnost.

Jasno pa je, da dobri, proaktivni in kreativni delavci ne bodo ostali pri podjetnikih, ki ne prepoznajo njihove dodane vrednosti in jo zanjo nagradijo, ki jih ne motivirajo ter jim ne nudijo dodatnih izobraževanj in več dopusta. Dobri delodajalci vedno bolj prepoznavajo, kako je za uspešnost in produktivnost pomemben počitek (“deep work”).

Podjetje Visionect je eno redkih, ki je v Sloveniji uvedlo 4-dnevni delavnik in z nami bodo delili, zakaj so se za to odločili, kakšna je bila tranzicija in kakšni so rezultati. Anja Žibert pa bo kot svetovalka za karierno opolnomočenje z nami delila vpogled v ljudi, ki se zavedajo svoje moči in iščejo delodajalce, ki znajo to primerno ovrednotiti.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.