Speaker

Mojca Žganec Metelko

Vodja KNOF poslovne skupnosti

Direktorica Zavoda KNOF so.p., 2. registriranega socialnega podjetja v Sloveniji, mentorica prvega Socialnega inkubatorja, ki je zagnal več kot 40 poslovnih idej, vodja projekta Stara šola, butikov ponovne uporabe, ki danes delujejo na šestih lokacijah ter ustanoviteljica Krožnega laboratorija KNOF v Krškem, ki deluje na 3000m2. Vizionarka na področju krožnega gospodarstva in pionirka iz socialnega podjetništva z več kot 14 let izkušenj iz dela na področju trajnosti in inkluzivnosti.

KNOF

V Knofu se zavedamo, da ni planeta B. Naša misija je razvijati trajnostne rešitve za podjetja, skupnosti in posameznike, z namenom zmanjševanja in preprečevanja nastanka odpadkov.

Naš prvi trajnostni projekt je butik Stara šola, za katerega je pred 10timi leti dal idejo naš prvi EVS prostovoljec Axel Gourdon iz Francije. Iz njegove ideje o prostoru v katerem lahko ljudje izmenjujejo še uporabna oblačila in druge predmete je nastalo 6 butikov Stara šola in Knof collection. Vsak okolju letno prihrani 5.000 kosov oblačil, ki bi drugače šli v sežig, ustvarjajo nova zelena delovna mesta ter oživljajo opuščene objekte in mestne četrti.

Leta 2020 je Knof v Krškem v enem najstarejših Mercator centrov na 3000m2 pričel z vzpostavitvijo prvega krožnega laboratorija. Vse bolj postajamo prepoznavni na področju krožnega gospodarstva, ponovne uporabe, reciklaže, zerowasta. V sodelovanju z oblikovalci razvijamo rešitve za trajnostni način življenja na vseh nivojih posameznika, gospodarstva in družbe.

AllSessions

Dan 2
30/06/2023
Dan 1
29/06/2023
Dan 3
01/07/2023
12:00

Dobrodelnost in podjetništvo - kaj delamo in kaj (še) lahko naredimo?

1 July
Time:  12:00 - 13:00
Location:  Džungla Stage

Skozi debate bomo raziskovali povezavo med podjetništvom in dobrodelnostjo. Odkrili bomo, kako podjetja lahko delujejo kot gonilna sila pozitivnih sprememb v družbi. Skozi primerjalne študije, navdihujoče zgodbe in razprave bomo raziskali, kako podjetja lahko ustvarjajo vrednost za skupnost, skrbijo za okolje ter se angažirajo v socialnih projektih. Skupaj bomo razmišljali, kako še naprej krepiti dobrodelnost in podjetništvo ter izkoristiti priložnosti za ustvarjanje pozitivnega vpliva.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje… samo še malo!

Pozdravljamo te v naši sredini!

Bold-projects © 2023 SoundGarden.