Speaker

Marko Cafnik

Režiser, producent, kreativni direktor

Marko Cafnik je futurist – režiser, producent, kreativni direktor – vizionar na stičišču kulture, digitalnega in inovacij.

Njegovo delo na področju filma in televizije, virtualne resničnosti (VR), razširjene resničnosti (AR), mešane resničnosti (MR) in umetne inteligence (AI) dokazuje njegov etos, spodbujanje inovativnosti ter nelinearnega razmišljanja.

Kot glavni izvršni direktor družbe MULTIVERSUM je Marko eden vodilnih strokovnjakov pri raziskovanju potopitvenih (imerzivnih) doživetij in transmedijskih izkušenj. Njegovo delo pri ustvarjanju vrhunskih XR vsebin (XR = razširjena resničnost) združuje pripovedovanje zgodb z interaktivnimi tehnologijami (kot so VR, AR, MR), biofeedback in “telepresence”, kar se popolnoma ujema z njegovim poslanstvom reševanja nerešljivega.

Markova kariera filmskega režiserja, scenarista in producenta prikazuje njegov talent za premikanje in širjenje meja ustvarjalnosti in domišljije s pomočjo naprednih tehnologij. Njegova uporaba 360-stopinjske tehnologije in očal Magic Leap pri filmskem ustvarjanju odraža lepoto združevanja tradicionalnega z vizionarskim.

Tudi Markova vloga edukatorja in gostujočega predavatelja, ki deli svoje znanje in izkušnje na področju vzporednih resničnosti (VIST, ALUO), poudarja njegovo predanost izobraževanju ter skupnosti. Njegovi vizionarski pogledi na prihodnost XR industrije in njegovi dosežki v virtualnih svetovih še poudarjajo njegov inovativni duh tudi pri delu v XR skupnosti Slovenije, ki jo aktivno usmerja od leta 2018.

Markovo vodstvo in strokovno znanje lahko še naprej premika meje možnega, spodbuja svobodo, inovativnost in drugačno miselnost v prizadevanju za ustvarjanje boljšega ravnovesja med človečnostjo in hitro napredujočim digitalnim svetom.

AllSessions

Dan 3
29/06/2024
16:00

Pika na A(I)!

Vista indoor (Meditacija)
29 June
Čas: 16:00 - 17:00
Lokacija: Vista indoor (Meditacija)
Vodnik: Marko Cafnik

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.