Speaker

Marjan Kogelnik

Marjan je ljubiteljski raziskovalec zanimivih stvari, sploh tistih, za katere kot družba nimamo takojšnjih in prepričljivih odgovorov. Kar je odkril blagodejnega, zanimivega ali koristnega zase in za svoje drage, čuti, zaradi neke nedefinirane inercije osebnega poslanstva, potrebo deliti tudi drugim. Izvedel je že več kot 40 predavanj in malo manj delavnic o zelo raznovrstnih temah s področja prehrane, ohranjanja zdravja, energetskih rešitev …

Izkušnje sodelovanja in osnov organizacije je pridobival predvsem na treh večjih projektih: Oskrbimo Slovenijo in Ekoci festival Ekofejst, Kooperativa dobrote Slovenije in 4 letni časi, sodeloval pa je tudi pri organizaciji konference Piramide in starodavna tehnologija ter še nekaterih drugih.

V veliko veselje mu je prebijanje ledu ter pionirstvo na novih poglavjih na vseh področjih, ki ga pritegnejo in imajo potencial skupnosti oz. sodelovanja po načelih skupnosti. Poleg družine se največ posveča projektu Oskrbovalnica, kjer zaznava utopistično priložnost vseslovenskega povezovanja aktivističnih skupin ter razmah svojih potencialov v povezovanju velikega števila krasnih ljudi, ki jih je spoznal med dosedanjem udejstvovanjem.

Spletna stran

  • Pobudnik projekta Oskrbovalnica, zagovornik prehranske varnosti Slovenije
  • Social facebook

AllSessions

Dan 2
28/06/2024
12:30

Hrana je gradnik, ki nam daje energijo

28 June
Čas: 12:30 - 13:30
Lokacija: Džungla stage

Razpravljali bomo o temeljnem gradniku našega življenja – hrani. Zavedamo se, da hrana ne le zadovoljuje naše telesne potrebe po energiji, temveč ima tudi ključno vlogo pri zdravju, blaginji in trajnosti. Še več, hrana ima direktni vpliv na naše počutje, odločitve in delovanje. Ali je v Sloveniji zdrava hrana lahko dostopna, ali je na voljo le peščici ljudi?

Pogovarjali se bomo o pomembnosti prehranske varnosti v Sloveniji in izzivih, ki jih prinaša zagotavljanje varne, zdrave in trajnostne prehrane za vse prebivalce naše države. Pridruži se nam, ko bomo razpravljali o vlogi lokalne pridelave, distribucije in dostopa do kakovostne hrane. Skupaj bomo raziskali strategije za izboljšanje prehranske varnosti v Sloveniji ter poudarili pomen ozaveščanja in izobraževanja o prehrani in trajnostnem kmetijstvu.

Tvoja udeležba na tej okrogli mizi je ključnega pomena, saj bomo skupaj oblikovali priporočila in ukrepe za izboljšanje prehranske varnosti v naši državi. Pridruži se nam in skupaj odkrijmo, kako lahko hrana postane gradnik, ki nas krepi, podpira naše zdravje in prispeva k trajnostni prihodnosti Slovenije.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.