Speaker

Maja Turinek

Doktorica kmetijskih ved in kmetovalka, soustanoviteljica Društva za širjenje ekološkega kmetijstva in prostovoljstva EkoPot

Dr. Maja Turinek je lastnica biodinamične kmetije Zlate misli, ki že dvanajst let oskrbuje partnerje in stranke v vseh štirih letnih časih. Lokalna in sezonska zelenjava, sadje, jagodičevje in žita v svoji osnovni obliki ter predelana hranijo telo, dušo in duha kot celoto.

Z inovativnim pristopom do povezovanja in trženja že od leta 2018 s svojimi strankami razvijajo partnerstvo, ki podpira razvoj kmetije v smislu prilagoditve na klimatske pogoje. Na strani partnerjev pa zagotavljajo posredno samooskrbo ali sooskrbo, odvisno od njihovih potreb in zmožnosti.

V okviru svojega delovanja predajajo znanje in veščine posameznikom ter skupinam, ki želijo okrepiti svoja znanja s področja ekološke in biodinamične pridelave, rodovitnosti tal, pridelave zelenjave, novodobnih orodij in naprav, celostnega kmetijskega organizma in še kaj. S svojim delovanjem navznoter in navzven tako predstavljajo model kmetije, ki v svojem bistvu zagotavlja stabilen in trajnosten razvoj za prihodnost tako za kmeta kot za potrošnika.

Spletna stran

AllSessions

Dan 2
28/06/2024
12:30

Hrana je gradnik, ki nam daje energijo

28 June
Čas: 12:30 - 13:30
Lokacija: Džungla stage

Razpravljali bomo o temeljnem gradniku našega življenja – hrani. Zavedamo se, da hrana ne le zadovoljuje naše telesne potrebe po energiji, temveč ima tudi ključno vlogo pri zdravju, blaginji in trajnosti. Še več, hrana ima direktni vpliv na naše počutje, odločitve in delovanje. Ali je v Sloveniji zdrava hrana lahko dostopna, ali je na voljo le peščici ljudi?

Pogovarjali se bomo o pomembnosti prehranske varnosti v Sloveniji in izzivih, ki jih prinaša zagotavljanje varne, zdrave in trajnostne prehrane za vse prebivalce naše države. Pridruži se nam, ko bomo razpravljali o vlogi lokalne pridelave, distribucije in dostopa do kakovostne hrane. Skupaj bomo raziskali strategije za izboljšanje prehranske varnosti v Sloveniji ter poudarili pomen ozaveščanja in izobraževanja o prehrani in trajnostnem kmetijstvu.

Tvoja udeležba na tej okrogli mizi je ključnega pomena, saj bomo skupaj oblikovali priporočila in ukrepe za izboljšanje prehranske varnosti v naši državi. Pridruži se nam in skupaj odkrijmo, kako lahko hrana postane gradnik, ki nas krepi, podpira naše zdravje in prispeva k trajnostni prihodnosti Slovenije.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.