Speaker

Klara Eva Kukovičič

Televizijska in radijska voditeljica

Klara Eva Kukovičič je televizijska in radijska voditeljica na RTV Slovenija ter vodja govorniške ekipe TEDxLjubljana. Na TV Slovenija soustvarja Infodrom, informativno oddajo za mlade, ob jutrih pa prebuja poslušalce na Prvem programu RA Slovenija.

Po izobrazbi je magistrica prevajanja, vendar namesto knjig raje prevaja ideje in jih spreminja v zgodbe. V njih se najpogosteje dotika znanosti, tehnologije in podjetništva, pa tudi odnosov in introspektive. V letošnjem letu je izdala svoj književni prvenec, od lanskega leta pa je soustanoviteljica gaming start-upa Stableboy Entertainment.

AllSessions

Dan 3
29/06/2024
10:00

Spanje in počitek kot ultimativno orodje uspešnosti

29 June
Čas: 10:00 - 11:00
Lokacija: Džungla Stage

Čeprav se spanje pogosto zanemarja, igra ključno vlogo pri naši fizični, čustveni in kognitivni zmogljivosti. Podatki iz nedavnih raziskav kažejo, da Slovenci premalo spimo. Nacionalni inštitut za javno zdravje je v letu 2020 izvedel raziskavo o zdravem življenjskem slogu odraslih prebivalcev Slovenije, ki je pokazala, da le manjši delež prebivalstva spi zadostno število ur na dan. Še bolj zaskrbljujoči so podatki o spanju mladostnikov, kjer le nekaj več kot petina med šolskim tednom spi skladno s priporočili.

Ta okrogla miza bo raziskala različne vidike spanja in njegov vpliv na naše življenje. Razpravljali bomo o pomembnosti spanja za kognitivne funkcije, čustveno stabilnost, zdravje srca, metabolizem in celo produktivnost na delovnem mestu. Dotaknili se bomo tudi dejavnikov, ki vplivajo na kakovost spanja, kot so prekomerna izpostavljenost svetlobi zaslona, nepravilni življenjski ritmi in stres.

Govorili bomo tudi o strategijah za izboljšanje kakovosti spanja ter delili koristne nasvete za boljše spanje in bolj zdrav življenjski slog. Skupaj bomo krepili ozaveščenost o pomembnosti spanja in spodbujali pozitivne spremembe v naših življenjih.

Pridruži se nam in skupaj odkrijmo, kako lahko spanje postane temelj za bolj zdravo, srečno in uspešno življenje.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.