Speaker

Jaka Berger

Bobnar, instrumentalist in skladatelj

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski glasbeni krajini v zadnjih petnajstih letih. V zadnjih letih je izvajal tolkalske in glasbeno improvizacijske delavnice, svoje znanje in izkušnje redno dopolnjuje z različnimi glasbeniki in improvizatorji iz celega sveta, ter razširja koncept delavnic v široko kolektivno ustvarjanje na podlagi improvizacije in komunikacije. S tem glasbo vmešča v naš vsakdan in preko nje uči in spodbuja odnose, ki temeljijo na poslušanju, odzivanju, sobivanju ter sodelovanju.

AllSessions

Dan 1
29/06/2023
Dan 3
01/07/2023
19:00

Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja

Magic Garden (delavnica)
1 July
Time:  19:00 - 20:00
Location:  Magic Garden (delavnica)
Speaker:  Jaka Berger

Pri ustvarjanju glasbe prevladuje prepričanje, da je zanj potrebne veliko tehnične opreme in sredstev, kar pa ne drži nujno – glasbo lahko ustvarjamo tudi na druge zelo kreativne načine. Z razširjeno uporabo pametnih telefonov so se uporabniki hitro naučili izražanja skozi fotografijo, na podoben način pa je dandanes možno tudi ustvarjanje glasbe.
Cilj delavnice je prikazati kako z minimalnimi sredstvi in vsem dostopno tehnologijo ustvariti lastno (pop) skladbo, obenem pa bomo poskusili spodbuditi ustvarjanje ter inovativnost na sebi lastni način, brez ogromnih količin denarja za tehnično opremo, studie in ostale konvencionalne elemente glasbene industrije.

Najprej bomo izmenjali mnenja o tem kaj je glasba, kaj ni glasba, kakšne načine ustvarjanja glasbe poznamo, in podobno. Nato se bomo odpravili na teren, kjer bomo poiskali in posneli zvoke iz katerih bomo na koncu delavnice, ob vrnitvi v »studio«, ustvarili in posneli vsak svojo skladbo. Poleg omenjenih dejavnosti bo na delavnici ključnega pomena sproščen pristop do ustvarjanja ter improviziranje, ki v posamezniku v marsikaterem pogledu odpira novo samozavest ter izraz.

Udeleženci ne potrebujejo predznanja in poznavanja glasbe.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje… samo še malo!

Pozdravljamo te v naši sredini!

Bold-projects © 2023 SoundGarden.