Speaker

Happy Ol’ McWeasel

Glasbeni izvajalec

Happy Ol’ McWeasel? V treh besedah? »Jump na lamp!«. Še enkrat: Happy Ol’McWeasel. Okej, lahko pa, če hočete, tudi HAPPY OL’ McWEASEL. Same velike tiskane! Vse! No, razen črke c! Ker to pa ne! Haha.

Prekleto nepozaben, neskončen, neprekosljiv »šus«. In to že petnajst let. Ja, vse od tistega 17. marca 2007, ko je Happy Ol’ McWeasel postal tisti akrobatsko glasen in žejen mariborski folk punk rock band, ki znova in znova »spraši« epske koncerte.

Sicer pa… Med nami? Kot hec? Vizli. Ja, Vizli. Tako je na kratko, ljudsko, od-ust-do-ust od šanka do ulice in od koncerta do turneje znana skupina, ki je žejna in glasna že od leta 2007. Ima sedem članov. Vabljeni, da jih preštejete na običajno skromno nepozabnem koncertu. Čeprav ne garantirajo, da vam bo uspelo v prvem poskusu. Ker ni nihče pri miru. Nikoli. Ne oni na odru ne oni pod njim. In nihče ne skoči tolikokrat in višje. Na take zagnane viže. Ja, viže. Kakšne? Nažigaške in rahločutne. Včasih tudi hkrati. Bi akrobacije? Imajo. Bi pivo? Imajo. Bi koncerte, kakršni so vedno bili, torej prešvicano? Imajo.

To je kombinacija keltskega folk punk rocka s pristnim mariborskim »šusom«. Če bi se umetelno fantje iz Happy Ol’ McWeasel opisali sami, bi skromno povzeli, da prodoren vokal s ščepcem navihanih kitar, pestjo zajetnega basa, zrnom radoživih violin, zgneteno harmoniko, prepečenim bendžom in hrustljavimi bobni zadovolji še največje in najtežje glasbene gurmane. Ampak ker se ne bodo, bodo na kratko rekli samo: jump na lamp. Kaj je to? A! V tem je pa trik! Pridi pa vidi!

Do sedaj sta pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utd izšla dva polnokrvna albuma. Prvenec No Offence (2012), ki je najprej zmuziciral mariborske šanke in klube ter zlagoma odžejal Slovenijo, in nadaljevanje Heard Ya Say! (2015), ki je visokoleteče ponesel skupino dokončno tudi na odre po Evropi. Happy Ol’ McWeasel so do sedaj bili dvakrat izbrani (Good Deeds, Away) in skupaj sedemkrat nominirani za Popevko tedna na Valu 202. Na St. Patrick’s Day še nikdar niso razočarali. Na druge datume pa še manj. Happy Ol’ McWeasel je tista garancija za izkušnjo, ki pusti vtis. Ali tatu. Ali oboje. Uspehov pa ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Leta 2014 je hollywoodski studio Century Fox za CBS-ovo TV serijo »The Crazy Ones«, v kateri glavni vlogi odigrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil njihovo priredbo tradicionalne irske pesmi »Danny Boy«. Mogoče še večji artistični fenomen pa so njihovi videospoti. Smešni? Ne. Za zjokat smešni.

Spotify

AllSessions

Dan 3
01/07/2023
22:30

Koncert

Wunder Beach bar
1 July
Time:  22:30 - 23:50
Location:  Wunder Beach bar

Happy Ol’ McWeasel je nepozaben mariborski folk punk rock band, ki je vzniknil 17. marca 2007. S svojo glasnostjo in energičnostjo navdušuje občinstvo že petnajst let, in sicer s keltskim pridihom in mariborskim »šusom«. S sedmimi člani na odru, ki se neumorno gibljejo in skočijo višje, ustvarjajo živahne, prešvicane koncerte z raznolikimi zvoki, vključno z vokali, kitaro, basom, violino, harmoniko, bendžom in bobni. Njihova glasba zadovolji tudi najzahtevnejše glasbene gurmane. S svojimi albumi, kot sta "No Offence" (2012) in "Heard Ya Say!" (2015), so osvojili mariborske klube in odre po Evropi, medtem ko so za svoje skladbe prejeli številne nominacije in priznanja. Happy Ol’ McWeasel prinaša nepozabno izkušnjo, ki pusti trajen vtis in je znana tudi v filmskem svetu, kjer so njihove skladbe uporabljene kot soundtrack. Skupina je enkratna in edinstvena ter s svojo glasbo in videospoti navdušuje občinstvo.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje… samo še malo!

Pozdravljamo te v naši sredini!

Bold-projects © 2023 SoundGarden.