Speaker

Emil Marinšek

Ambasador dobrega spanja

Emil Marinšek je podjetnik po srcu in duši, saj se s podjetništvom ukvarja že od svojega 15. leta. S spanjem se ukvarja od leta 1994. Trdo delo in zanemarjanje lastnega zdravja pa sta mu prinesli tudi nekaj težav. Leta 2013 je po vselitvi v novo hišo dobesedno izgorel in imel kup resnih težav z zdravjem. Zato se je odločil, da bo njegov novi hobi ukvarjanje z zdravim življenjskim slogom, ki ga poimenuje tudi zdravoživost.

Še posebej podrobno preučuje področje spanja. Postavil si je preproste in merljive cilje na področju lastnega zdravja; brez bolečin, brez bolezni in brez tablet. Rezultat zdravega življenjskega sloga in veliko dobro prespanih noči brez jutranje budilke pa je, da je dvakrat uspešno pretekel ljubljanski polmaraton ter da od leta 2014 ni bil niti en dan na bolniški.

Spletna stran

AllSessions

Dan 3
29/06/2024
10:00

Spanje in počitek kot ultimativno orodje uspešnosti

29 June
Čas: 10:00 - 11:00
Lokacija: Džungla Stage

Čeprav se spanje pogosto zanemarja, igra ključno vlogo pri naši fizični, čustveni in kognitivni zmogljivosti. Podatki iz nedavnih raziskav kažejo, da Slovenci premalo spimo. Nacionalni inštitut za javno zdravje je v letu 2020 izvedel raziskavo o zdravem življenjskem slogu odraslih prebivalcev Slovenije, ki je pokazala, da le manjši delež prebivalstva spi zadostno število ur na dan. Še bolj zaskrbljujoči so podatki o spanju mladostnikov, kjer le nekaj več kot petina med šolskim tednom spi skladno s priporočili.

Ta okrogla miza bo raziskala različne vidike spanja in njegov vpliv na naše življenje. Razpravljali bomo o pomembnosti spanja za kognitivne funkcije, čustveno stabilnost, zdravje srca, metabolizem in celo produktivnost na delovnem mestu. Dotaknili se bomo tudi dejavnikov, ki vplivajo na kakovost spanja, kot so prekomerna izpostavljenost svetlobi zaslona, nepravilni življenjski ritmi in stres.

Govorili bomo tudi o strategijah za izboljšanje kakovosti spanja ter delili koristne nasvete za boljše spanje in bolj zdrav življenjski slog. Skupaj bomo krepili ozaveščenost o pomembnosti spanja in spodbujali pozitivne spremembe v naših življenjih.

Pridruži se nam in skupaj odkrijmo, kako lahko spanje postane temelj za bolj zdravo, srečno in uspešno življenje.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.