Speaker

Anja Prusnik

Igralka, TV voditeljica in pedagoginja za psihofizično pripravo na javni nastop

Anja Prusnik je igralka, televizijska voditeljica in pedagoginja za psihofizično pripravo na javni nastop. Igralsko pot je začela v Studiu bratov Vajevec, pod mentorstvom Janeza Vajevca, učenca znamenitega Leeja Strasberga. Metodo Leeja Strasberga že desetletje prakticira in raziskuje. Izobraževanje je nadaljevala v tujini, kjer je v Prague Playhouse Acting Studio raziskovala principe Meisnerjeve tehnike, svoje znanje pa dopolnjevala na delavnicah številnih drugih učiteljev, ustvarjalcev in casting direktorjev. Ob vrnitvi v Ljubljano je začela s študijem glasu in govora na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer zaključuje svojo magistrsko nalogo.

Je tudi kandidatka za pridobitev Fitzmaurice Voicework certifikata za učitelje. Omenjena metoda je v svetu priznana kot vodilna metoda dihalne in glasovne tehnike. Svoje znanje in izkušnje kreativno prepleta med seboj in preizkuša njihovo aplikativnost na različnih uprizoritvenih področjih, kot so gledališče, film, televizija in psihofizična priprava na javni nastop.

Spletna stran

AllSessions

Dan 1
27/06/2024
Dan 3
29/06/2024
Dan 2
28/06/2024
18:00

Prepričljiv javni nastop – Kako nam pri tem lahko pomaga lastna biologija?

Magic Garden (Delavnica)
28 June
Čas: 18:00 - 20:00
Lokacija: Magic Garden (Delavnica)
Vodnik: Anja Prusnik

Nastop pred občinstvom je vedno izziv; še toliko bolj, če je od njegove prepričljivosti odvisna naša prihodnost. Čeprav se želi mnogo posameznikov javnemu nastopu izogniti, smo danes pogosto postavljeni v okoliščine, kjer je nagovor občinstva neizogiben in zato je pridobivanje veščin javnega nastopanja postalo nepogrešljivo.

Prepričljiv javni nastop odlikujejo lastnosti, kot so prezenca, sproščenost, karizmatičnost, avtentičnost, jasnost, dobre kognitivne in komunikacijske sposobnosti itd. Ključ za aktivacijo teh lastnosti pa se skriva v naši lastni biologiji – ustvarjena je tako, da nam pomaga.

Naš živčni sistem, naša sposobnost samoregulacije in naš dih imajo namreč pri javnem nastopu izredno pomembno vlogo. Njihova optimalna raba omogoča pridobitev ključnih lastnosti dobrega javnega nastopa, obenem pa omogočajo, da se med nastopom počutimo dobro, prijetno in samozavestno.

Na delavnici bomo raziskovali, kako nam lahko lastna biologija pomaga do boljšega javnega nastopa, in krepili zavedanje, da naše telo vedno deluje z nami in ne proti nam.

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje …

Pozdravljamo te v SoundGarden skupnosti!

Bold-projects © 2024 SoundGarden.