Vodniki

Aljaž Plankl

Permakulturni načrtovalec in svetovalec

Aljaž Plankl, dipl. permakulturni načrtovalec in svetovalec, regenerativni kmetovalec

Vrt brez prekopavanja, rodovitna tla, akademija vrtnarjenja, kompostno stranišče, gozdni vrt, permakultura, celostno načrtovanje posestev, celostni pogled. Vse našteto je divji nomad, strastni zemljan in permakulturni načrtovalec Aljaž Plankl. Aljaž je dolga leta živel kot »moderni hlapec«, potoval po Sloveniji in pri ljudeh oskrboval kmetije…se veliko naučil. Izkustva na mnogih posestvih, kjer je delal brezplačno, v zameno za bivanje in hrano, so ga privedla do kriterijev, kakšna kmetija bo nekoč njegova. In danes jo ima. Na domačiji nad dolino živi v 200 let stari kamniti hiški.

Tisto, kar ga najbolj žene, je strast, da bi v naša življenja bolj privabili divjino, saj smo naravo preveč izkrčili, si jo pokorili. »Če želimo še naprej živeti na tem planetu, moramo začeti živeti bolj z naravo, ji dati prednost, se od nje učiti, posnemati njene vzorce in jih preslikavati v svoja življenja, pa ne samo pri pridelavi hrane« pove.

Svoje naravne veščine s pridom uporablja tudi v podjetništvu in ekipi Naj raste, ki s pridom koristi možnosti online poučevanja ter poslovanja.

AllSessions

Dan 1
29/06/2023
18:00

Kako iz občinstva zgraditi aktivno skupnost?

Magic garden
29 June
Time:  18:00 - 19:00
Location:  Magic garden
Speaker:  Aljaž Plankl

Bodi na

tekočem

Prijavi se na e-novičke, cel tribe nas je! 

Nekaj mleje… samo še malo!

Pozdravljamo te v naši sredini!

Bold-projects © 2023 SoundGarden.