fbpx

Kripto po domače

 

Anja Šinkovec

Sandi Špenko

Kriptovalute predstavljajo vrsto virtualnih valut, ki obstajajo le v digitalni obliki na računalnikih in pametnih napravah. Uporabniku omogočajo preprosto in hitro trgovanje ter globalnost, saj izvedba transakcije kamorkoli po svetu po navadi traja le nekaj sekund ali minut. Z blockchain tehnologijo, na kateri temeljijo, odpirajo vrata v nov svet tehnologije in ponujajo revolucionarne rešitve trenutnih tehnoloških problemov.

Trgovanje s kriptovalutami mnogim predstavlja dodatno ali primarno vrsto zaslužka, zaradi česar so kriptovalute dandanes postale mednarodni fenomen ter iz dneva v dan postajajo vse bolj priljubljene in zanimive za nove uporabnike. Skladno s tem, število kupcev iz leta v leto strmo narašča, sam kripto trg pa se širi.

Med ljudmi, ki bi želeli trgovati pa je veliko takih, ki se tega ne lotijo saj se jim kriptovalute in trgovanje z njimi zdi preveč zapleteno ter bi pri vstopu v kripto svet potrebovali pomoč. 

CryptoUnity– slovenski kripto projekt smo ustanovili, ker želimo doprinesti k razumevanju kriptovalut in kripto sveta nasploh ter trgovanje omogočiti širši množici ljudi. Zato je celoten smisel CryptoUnity-ja prilagoditi uporabo kriptovalut tistim ljudem, ki se z njimi še niso srečali, ali pa pri upravljanju z njimi potrebujejo pomoč.

Spletna stran: cryptounity.org