fbpx

Zakaj SoundGarden

SoundGarden je nov festival, ki nastaja ob Velenjskem jezeru v letošnjem poletju. Gre za festival kreativnih prebojev, kjer preko stimulacijskih predstavitev, pogovorov, delavnic in zabavnih vsebin želimo v posamezniku aktivirati kreativne miselne preskoke in prebuditi “out of the box” razmišljanje. 

Če napoved drži, da čez 10 let več kot 80% služb, ki jih poznamo danes, ne bo več obstajalo, je naša želja, da spodbujamo kreativnost s tem, da razvijamo radovednost. Radovednost do novitet, do enako misleče skupnosti, ki se želi pri tem spodbujati, do navdihujočih posameznikov, ki nas vodijo v prihodnost. 

Zakaj poudarek na zvoku? Zvok nas spremlja že od rojstva. Želja po biti slišani in poslušani. Prihaja iz nas, nas zapelje med pogovorom in lahko ustavi čas med poslušanjem. Zvočne vibracije so informacije, ki jih večkrat radi utišamo. Naš namen je, da oživimo ves ta šum, ki nam včasih ponoči ne da spati. Ko aktiviramo svoje kreativne procese, se prebudijo vsi zaspani zvočni čuti naše lastne podzavesti. 

Naša želja je, da festival izpeljemo v živo, seveda glede na vsa varnostna priporočila in v mislih z varnostjo vseh obiskovalcev. Okolje nam omogoča, da lahko veliko stvari opravimo na prostem z zagotavljanjem varnostne razdalje. Določeno vsebino bomo ponudili tudi preko video prenosa, za vse tiste, ki nas ne bodo mogli obiskati v Velenju, pa bi vseeno radi bili del vzdušja, ki ga za vas pripravljamo v tem enkratnem naravnem okolju. 

To, da se festival imenuje po enem najbolj atraktivnih in prebojnih grunge bandov iz 90tih, je zgolj naključje, ampak nas ne moti opazka. Ker SoundGarden je tudi glasba. Z veseljem vam bomo predstavili zanimive glasbene zasedbe, ki se bodo družili z nami. In v času nastajanja tega zapisa se je glas Chrisa Cornella vrtel v ozadju.So now you know, Who gets mystified.”

Leave a Comment