fbpx

Zabavali se bomo na ritme…

SoundGarden festival je najprej začel nastajati z mislijo na zvok. Glasba je preboj čustev, ima izjemno moč povezovanja in ustvarjanja dobrih vibracij. Želja po poslušati in biti slišani. Ima moč povezovanja istomislečih, ustvarja vezi med neznanci in kreira feel good vibe. SoundGarden je festival. In brez muzike ni zabave ter SoundGarden festivala.  

Pred nekaj tedni smo že napovedali prvo zasedbo, ki smo jo potrdili na festivalu, gre za skupino Corti Collective, sedaj  pa razkrivamo že naslednje tri glasbene hite festivala SoundGarden.

Wckd Nation 

Wckd Nation raziskujejo nove oblike in zvoke džez-popa. Po izdaji prvenca Time in Troubles, so postali eno najbolj navdihujočih mladih zasedb v Sloveniji. Do danes so izdali sedem singlov, od katerih sta se dva uvrstila na lestvico najbolj predvajanih skladb na radijski postaji Val 202 in nastopili na številnih domačih festivalih. Med drugim so izvedli tudi turnejo na Baltiku, kjer so se predstavili tudi na enem glavnem odru showcase festivala Tallinn Music Week. 

Wckd Nation postrežejo s svojim prepoznavnim džezovskim zvokom, ki ga prepletajo s hip hop beati in elementi popa. Te združujejo s sodobnimi oblikami soula, experimentalnega R&B-ja ter kitarsko podlago, ki črpa navdih iz zvoka funka iz 70. let. 

Spoznajte nominirance za novince leta Zlata piščal 2021:

Wckd Nation – COME OVER, COME BY (Official Vide)    

Pantaloons 

Pantaloons združuje trio, tri “pantalone”: Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (suzafon) in David Nik Lipovac (bobni). Njihova avtorska glasba je miks elektronske plesne glasbe, začinjene s prepihanimi ritmi jazza, funka, breakbeata, dubstepa in še česa. Band je podivjal slovensko glasbeno sceno, z nastopi na showcase festivalih, pa jim je bil dan tudi preboj na tuj trg, nastopili so namreč na Liverpool Sound City festivalu. V začetku leta 2021 so v sodelovanju z vizualno umetnico Stello Ivšek, ki deluje pod umetniškim imenom VJ 5237, izpeljali spletni prenos koncerta iz Kina Šiška. Zunaj je čisto svež prvi singel in videospot s prihajajočega glasbenega prvenca.

“Navihani, dobro uigrani, predvsem pa plesno razpoloženi, Pantaloons so eden tistih bendov, ki te nikakor ne pusti ravnodušnega.” (Festival MENT).

Check it out:

Jimmy Barka Experience

JBE je projekt treh veteranov slovenske glasbene scene, s katerim se skušajo izogniti vsem pastem pričakovanj ustaljenih navez didžej-glasbenik ter se tako odmikajo od dokaj linearne ideje inštrumentacije na didžejevsko podlago. Muziciranja se raje lotijo kot kombo, torej ustroj enakopravnih vlog in nalog. Tako nastaja kolaž raznovrstne godbe od funka, brejkov, afra pa vse do balkanskih izrazov in rocka. Na koncu pridemo do hektične mešanice in divje, toda ubrane vožnje od Peruja do Bakuja. 

Zasedbo sestavlja trio Borka & Bakto na gramofonih in Marjan Stanić na bobnih in tolkalih.

Če jih še ne poznate, definitivno preverite tale utrinek iz špila:

Vse ostale ostale nastopajoče lahko preveriš tudi TUKAJ.

Leave a Comment