fbpx

Top poletje na Velenjski mestni plaži

V neposredni bližini prireditvenega prostora festivala SoundGarden lahko najdemo svoje mesto pod soncem v zelenih kotičkih urejene mestne plaže.

Velenjska plaža se nahaja na južni obali Velenjskega jezera. To je eno od treh Šaleških jezer, nastalih zaradi ugreznitve zaradi preteklega premogovništva. V poletni sezoni mestna plaža ponuja neštete aktivnosti in privabi več kot 10.000 obiskovalcev.

Julijske temperature v času festivala SoundGarden bodo ravno pravšnje za poležavanje v senci in osvežilni skok v vodo. Otroci bodo v poletnem času svojo energijo lahko izživeli na vodnih igralih, če pa si želite pestrejših povodnih izzivov, se lahko preizkusite v surfanju, jadranju, supanju ali spustu po skakalnici

Za vse, ki uživate v bližini vode, a raje ostanete na suhem, lahko svoje telo razgibate na nogometnem, košarkaškem in teniškem igrišču. Uživate lahko tudi z mivko pod stopali na odbojkarskem igrišču in preganjanjem žogice na mini golfu.

Varnost kopalcev je na mestin plaži na prvem mestu – zato je poskrbljeno tako za visoko kvaliteto vode kot reševanje iz vode. Da obiska plaže res ne gre zamuditi, dokazuje tudi nagrada za 1. mesto med najboljšimi naravnimi kopališči. Le-to je prejela l. 2018 in 2019 in med drugi premagala celo Simonov zaliv in Thalasso Strunjan!

Leave a Comment