fbpx

Prvi ubrani trio naših nastopajočih

V prihodnjih tednih bomo drobili informacije, kdo vse se pridruži skupnosti festivala SoundGarden in katere inspiracijske posameznike boste lahko vprašali za mnenje, od katerih se boste lahko učili ali uživali v njihovi družbi. Torej naj vam predstavimo prvo skupino nastopajočih, s katerimi se boste lahko družili ob Velenjskem jezeru od 8. – 11. 7. 2021 

Prva gostja, ki jo napovedujemo, je dr. Maša Jazbec, vodja DDTLaba, Mreža Centrov Raziskovalnih Umetnosti in Kulture. Maša je po končanem študiju likovne umetnosti nadaljevala z magistrskim študijem novomedijske umetnosti v Avstriji. Pot jo je tekom magistrskega študija odnesla na izmenjavo na Institute of Advanced Media Arts and Science na Japonskem. V okviru doktorskega študija je tam opravila inženirsko rezidenco na priznanem inštitutu Advanced Telecommunications Research Institute International, od oktobra 2019 pa  je vodja DDTlaboratorija. V laboratoriju s sodelavci ustvarjajo na področju povezovanja umetnosti, znanosti in novih tehnologij. Maša bo ena od gostij na panelu FUTURE. Govorili bomo o kreativni prihodnosti in futurističnih pristopih, ki oblikujejo naše okolje in kako jih lahko peljemo v naše življenje. 

V okviru delavnic bo ena od predavateljic Masha Mazi, strateginja razvoja blagovnih znamk in ustanoviteljica kreativnega studia Atlas Authentica. Masha svojo energijo usmerja v mentorstvo mladim kreativcem pri izoblikovanju njihove kariere in svetovanjem podjetjem na področjih znamčenja, inovacije in trajnosti. Maša je kreativna enciklopedija znanja, ki vam bo podala cel kup praktičnih nasvetov, ki jih boste lahko takoj aplicirali v svoje poslovanje in življenje. 

V okviru festivalskega odra boste lahko uživali v glasbi zasedbe Corti Collective. Gre za novo glasbeno zasedbo, ki skozi surov, radoveden in nedolžen glasbeni jezik pripoveduje zgodbe v slogu magičnega realizma. Zasedbo sestavljajo vokalistka in tekstopiska Eva Prusnik, producent in violinist Gašper Povše, klaviaturist Matej Kurinčič, kitarist Grega Povše in basist Luka Dobnikar. Žanrsko bi ji še najbolje opredelili kot fuzijo neo-soula, hip hopa in popa. Prvenec, Repeat-flowering Rose, ki je izšel 20. marca 20, je sveža coming-of-age zgodba. Raziskuje sisteme prepričanj, identitete in pol-identitete, ki jih vsrkamo v obdobju odraščanja in so pogojene s pripadajočim kulturnim okoljem. S predelovanjem in osvobajanjem od teh vsebin želi ustvariti prostor za nove bolj razumevajoče in ljubeče oblike bivanja in doživljanja sveta. Njihova glasba vas zagrabi ob prvem tonu, ko se priključi še magični glas Eve, boste “hooked”.

Leave a Comment