Pot do svojega najljubšega festivala najdeš takole:

  • Na avtocesti izberi izvoz Arja Vas/Žalec. V kolikor prihajaš iz smeri Ljubljane na izvozu zapelji v levo, iz smeri Celja pa desno.
  • Drži se ovinkaste glavne poti doker ne zagledaš table Velenje. Pot iz izvoza do Velenja traja nekje 18–20 min.
  • Prevozi dvojno krožno krožišče na katerem piše Gorenje.
  • Na semaforju, ki je od krožnega oddaljen približno 500 m, zavij desno ter se drži ceste, dokler ne prečkaš železniške proge.
  • Na semaforju za železniško progo zavij levo.
  • Na krožnem križišču pri trgovini Jager izberi drugi izvoz, nato na krožnem križišču pri trgovini Merkur izberi drugi izvoz.
  • Ozri se na desno stran, kjer že lahko ugledaš Velenjsko jezero, po nekje 500 m ravne ceste zavij desno v smeri kampa.
  • Na travniku nasproti kampa se nahaja travnato parkirišče, kjer lahko svojega jeklenega konjička parkiraš brezplačno.

PARKIRANJE

Pogosta vprašanja

Zakaj ime SoundGarden?
Festival temelji na razvoju osebnih kreativnih prebojev, poslušanju samega sebe ter sledenju lastnim ciljem. Zvok dojemamo kot sredstvo zadovoljevanja osnovne potrebe po biti slišan, po tem, da poslušamo svoj notranji glas in sledimo svojemu poslanstvu, saj lahko le na ta način zrastemo in spreminjamo svet okoli sebe. Torej poslušaj samega sebe in zacveti.

Ali bo festival odprt za vse?
Določene vsebine bodo v času festivala na voljo vsem obiskovalcem Velenjskega jezera. Seveda pod določenimi pogoji in glede na priporočene varnostne ukrepe. Večina vsebin pa bo na voljo samo z vstopnico.

Koliko stane vstopnica za festival in kje jo je mogoče kupiti?
Festival bo letos izveden v manjšem obsegu, za omejeno število udeležencev, zato bo na voljo tudi zelo malo kart. Tako bodo vsi prijavljeni na našo mailing listo, avtomatsko nekaj dni pred ostalimi prejeli informacijo o tem, kje bo mogoče karte kupiti v predprodaji. S tem bomo omogočili prvim podpornikom, da karte kupijo, preden gredo v redno prodajo javno.

Kakšna bo cena vstopnic in ali jo bo mogoče kupiti samo za en dan?
Vstopnice bodo na voljo za vse 4 dni skupaj ali za posamezen dan, redna cena dnevne vstopnice je 44,00 €, 4-dnevne pa 156,00 €. Posamezniki, ki bodo prijavljeni na našo mailing listo, bodo imeli možnost kupiti vstopnice po ekskluzivni predprodajni ceni in preden bodo le-te dostopne širši javnosti.

Ali bodo pogovori v slovenščini ali angleščini?
Letos bodo vsi pogovori, predavanja in delavnice izvedeni v slovenščini.

Kaj vse krije nakup vstopnice?
Z nakupom dobiš prosti vstop na prizorišče festivala, kjer bodo na voljo paneli, pogovori, svetovalnice, okrogle mize, športne aktivnosti, predstavitve, sprostitvene dejavnosti, koncerti in mnogo drugih aktivnosti. Za delavnice, ki jih ne bo mogoče izvesti na prostem, velja vstopnica zaradi Covid omejitev do zasedbe prostih mest, pri čemer imajo prednost tisti, ki so vstopnico v celoti plačali prvi.

Ali lahko pridem z družino?
Seveda, v kolikor (zaradi Covid omejitev) na prostem ne bo omejitve glede števila udeležencev, so vabljeni vsi člani družine. Dogodki, ki bodo potekali v zaprtih prostorih, pa so namenjeni le odraslim. V neposredni bližini prizorišča se nahaja tudi Velenjska plaža, ki nudi veliko možnosti zabave.

Kakšni bodo Covid ukrepi?
Festival želimo izvesti v živo, seveda pa bomo počakali kakšni bodo ukrepi in stanje v državi v mesecu juniju. V skladu z navodili NIJZ bomo tukaj naknadno objavili vse informacije, ki zadevajo preventivne ukrepe, ki jim bomo sledili na festivalu. Informacije bomo delili tudi z vsemi na mailing listi, kot tudi preko naše spletne strani in naših družbenih kanalov.

Zanimajo me le delavnice. Dobim popust?
Nakup vstopnice velja za celoten dan dogodka, saj zaradi logističnih zahtev ne bo mogoče kupiti vstopnic le za posamezno delavnico.