fbpx

SoundGarden festival se bo odvijal na najbolj chill lokaciji - Velenjski plaži.

Velenjska plaža se nahaja na južni obali Velenjskega jezera, ki je eno od treh Šaleških jezer, nastalih zaradi ugreznitve zaradi preteklega premogovništva. V poletni sezoni plaža ponuja neštete aktivnosti in privabi več kot 10.000 obiskovalcev.

 

Julijske temperature v času festivala SoundGarden bodo ravno pravšnje za poležavanje v senci in osvežilni skok v vodo, v kolikor pa si želiš pestrejših povodnih izzivov, se lahko preizkusiš v surfanju, jadranju, supanju ali spustu po skakalnici

Ko boš v bližini vode, a raje ostaneš na suhem, lahko svoje telo razgibaš na nogometnem, košarkaškem in teniškem igrišču ali uživaš z mivko pod stopali na odbojkarskem igrišču in preganjanjem žogice na mini golfu.

Varnost kopalcev je na prvem mestu – zato je poskrbljeno tako za visoko kvaliteto vode kot reševanje iz vode. Da obiska plaže res ne gre zamuditi, dokazuje tudi nagrada za 1. mesto med najboljšimi naravnimi kopališči, ki jo je prejela l. 2018 in 2019.

6 IZJEMNIH PRIZORIŠČ
SoundGarden se bo razprostiral na kar 6 kreativnih prizoriščih. Vsa prizorišča bodo krožno razvrščena od kempa do restavracije Jezero, z osrednjim prostorom glavnega večernega odra- Vista. 

PRENOČIŠČA
Spali bomo… čeprav od navdušenja najbrž bolj malo 🙂

Nastanitveni obrati:

  • Kamp Velenje  – odprt od 1. 7. 2022 dalje – VSI SOUNDGAGARDEN OBISKOVALCI IMATE 10% POPUST NA NOČITVE V ČASU FESTIVALA,
  • Hotel Paka – VSI SOUNDGAGARDEN OBISKOVALCI IMATE 10% POPUST NA NOČITVE Z ZAJTRKOM V ČASU FESTIVALA,
  • Hotel Razgoršek,
  • Mladinski hotel Velenje – VSI SOUNDGAGARDEN OBISKOVALCI IMATE 15% POPUST NA NOČITVE Z ZAJTRKOM V ČASU FESTIVALA,
  • Hotel Vesna – Topolšica (oddaljen 15 min vožnje z avtomobilom)

Naš gostitelj - Velenje

Velenje, sicer eno izmed mlajših slovenskih mest, pa vseeno šesto največje po velikosti, je rojstni kraj znanih Slovencev kot so 6packČukur, Jolanda Čeplak, Peter Poles in mnogih drugih prodornih posameznikov.

Vizija mladega mesta z velikim potencialom sovpada z vizijo festivala. Lokacija se uvršča med eno najbolj atraktivnih in strateško pozicioniranih v Sloveniji za izvedbo tako nacionalnih, kot tudi mednarodnih projektov večjih razsežnosti. Idealna lokacija poleg jezera, opremljena s primerno infrastrukturo, omogoča nešteto priložnosti za eksperimentiranje in vključevanje vseh akterjev, ki ustvarjajo v tem idiličnem okolju.