fbpx

FAQ

Dragi gostje festivala,
za lažjo navigacijo skozi vijuge festivala vam spodaj odgovarjamo na nekaj ključnih vprašanj, ki ste nam jih postavili in vam bodo v pomoč za hitrejšo adaptacijo v festivalsko okolje. 

Ali lahko karte kupim na lokaciji?
Festival letos ne ponuja gotovinskega nakupa vstopnic, vse festivalske vstopnice je mogoče predhodno kupiti na spletni strani Entrio.si in pa na njihovih prodajnih mestih kot so nekateri OMV bencinski servisi in 3DVA trafike po Sloveniji, skoraj ni mesta kjer ni mogoče skočit do katere lokacije 😉 . Celoten spisek tukaj. 

Kako bomo obveščeni o vseh pomembnih aktivnostih festivala?
Festival ima svoj festivalski app na katerem je napisan urnik in kamor bomo pošiljali ključne notifikacije za vašo lažjo orientacijo. Predvsem informacije o začetkih programskih sklopov in ostale info, ki bi vam lahko koristile tokom festivala. Naložite si aplikacijo na Google store in App Store in med festivali poiščete SoundGarden. 

Kje prenočiti?
Za prenočitev je na voljo kamp tik ob Velenjskem jezeru kjer so na voljo mobilne hiške za 4 osebe. Hiške so opremljene s kuhinjo, dvema spalnicama in dvema kopalnicama. Pred hiško je terasa z mizo in stoli. 

Za vse ljubitelje kampiranja pa je seveda opcija tudi šotoriti. Recepcija kampa je tudi info točka festivala. Naslov: Cesta Simona Blatnika 27

Prenočitev nudi tudi Mladinski center Velenje v Mladinskem hotelu Velenje kjer so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki. Nekatere sobe imajo svojo kopalnico. Naslov: Šaleška cesta 3

Nočitve nudi tudi Hotel Paka Velenje, štirizvezdnični hotel v centru. Naslov: Rudarska cesta 1

Hotel Paka in Mladinski center Velenje se nahajata v centru mesta, približno 3 km od jezera. Do lokacije vozi tudi brezplačni mestni avtobus,katerega pot in vozni red lahko najdete na https://www.velenje.si/e-obcina/lokalc 

Ceniki so dostopni na spletni strani in so potegani v obvestilu tako, da dostopate do njih že s klikom. Gostje festivala imajo popust pri rezervaciji vseh teh namestitev. 10% v kampu in hotelu Paka in 15% v mladinskem centru.

Kako priti na lokacijo?
Vse se začne na recepciji kampa, ki je tudi naša festivalska info točka

Naslov lokacije je: Cesta Simona Blatnika 27

Seveda spodbujamo sharing economy in vas vabimo, da si prevoz med seboj podelite. Za potrebe prihodov na festival smo ustvarili FB skupino, kjer lahko najdete posameznike, ki pridejo na festival ali osebe, ki bi se z vami peljale nazaj proti domu. Skupina tukaj.

Dostopnost in parkiranje
Možnosti za parkiranje je več. Festival je uredil BREZPLAČNO parkiranje TUKAJ ( Google maps povezava), ki se nahaja le streljaj, par 100 m stran od glavnega prizorišča.
Parkiranje na javnem parkirišču ob Velenjski plaži se plača 5€ / dan, gostje kampa imajo parkiranje brezplačno. 

Lačni? Hrana?
Ob Velenjski plaži se nahaja kar nekaj ponudnikov prehrane poleg različnih food truckov še več hišk s prehrano in pa bari ob jezeru kot sta Wunder in Sporty bar, ki nudita prehrano in chill sprostitev na festivalu. 

Obvezna oprema? 
V prostem času vam bo le skok stran na voljo jezero za osvežitev, tako da prinesite kopalke in kopalno brisačo in ne pozabite sončne kreme. V kolikor želite v senci dreves izkoristiti trenutek za počitek s seboj prinesite blazino ali večjo brisačo, če bodo zasedena vsa sedišča. Blazine so primerne tudi, če se boste v nedeljo udeležili meditacije ali joge, pa tudi za športno uro z Nejcem je koristno. 

Ker želimo, da je naš festival čimbolj naravi prijazen vas prosim, da s seboj prinesete stekleničke za vodo. Na voljo bodo postajice s pitno vodo. 

Dress code?
Opušteno. Festivalsko. Everything goes. 

Lokacije festivala:
Vse se začne v kampu kjer je info točka festivala, potem pa vas ekipa usmeri do lokacije. Če želite sami raziskovati se obrnite proti ogromnemu koncertnemu prizorišču Vista, ko pridete mimo te lokacije, boste zagledali dva velika mastodonta obarvana v rdečo in rumeno barvo. 

Za njima je lokal sporty bar, za barom pa naše ključno prizorišče pokrito z velikim belim šotorom. Tam se nahajajo trije glavni kotički: Džungla stage, networking arena in naš chill out corner z odbojkarskim igriščem. 

Poleg omenjene večerne lokacije, ki je ne morete zgrešiti se nasproti nje nahaja naš Magic Garden – iščite rumeno hiško Vila Čira Čara za orientacijo. 

Če vam imena Magic Garden, Džungla stage, Networking arena, Chill out cona ne pomenijo še nič – brez problema, vse bo jasno po tem vikendu 😉

Označbe prostorov bodo vidne tudi z našimi plakati in drugimi označbami tako, da ni panike je vse v razdalji 100 metrov. 

Kako je razporejen program?
Dopoldanski pogovori se bodo nahajali na Džungla stageu, Networking arena zaživi od 13te ure dalje kjer bomo izvedli svetovalnice inkubatorjev, pa pokušine in organizirali 1 urni speed networking med udeleženci. Med drugim boste  v nedeljo lahko doživeli tudi metaverse theater. 

Chill out vrt je namenjen čiliranju v senčki pod drevesom, dobri muski, pogovorom, igram. V soboto se odpre po pogovorih, v nedeljo je open od prvega pogovora dalje. Za vse, ki ne morete brez aktivnosti je na voljo odbojkarsko igrišče, v nedeljo turnir v mini golfu, dnevne športne ure z Nejcem, nedeljska jutranja joga, plavanje..Ni da ni!

Magic Garden je naše glavno prizorišče za popoldanske delavnice kjer bo poleg delavnic tudi nekaj igrivih in zanimivih vsebin na voljo pri Vili Čira Čara. 

Celoten program in razporeditev si poglejte na naši spletni strani pod zavihkom urnik.

Kako je z obiskom delavnic?
Nič se ne naroča vnaprej. Delavnice so odprtega tipa za vse udeležence in ko je število zapolnjeno se zapre. Obseg in velikost delavnic se giblje od 20 – 50 slušateljev. Torej se gre po principu prvi pride, prvi doživi. Zato bodite točni na uro za obisk delavnic, ki jo želite videti. 

Vaša podpora
Festival postavljamo prvič. Tako ekipa, kot koncept in tudi kot delo na prostoru. Hvala za zaupanje in razumevanje trudili se bomo, da bo lepo vam toliko kot je nam, ki kreiramo ta festival s srcem in zanosom za nadaljni napredek in razvoj. 

Vaša sr(e)čna ekipa SoundGarden
hello@soundgarden.si

Piši nam, če imaš vprašanja, potrebuješ informacije ali pa ti kako drugače lahko pomagamo.
Spremljaj nas na družbenih omrežjih, imamo pa tudi svoj podcast in playlisto naših izvajalcev.