fbpx

Experience

Akustična uvertura v festival SoundGarden – Andrej Vilčnik 
Džungla stage: sobota 2. 7. –  09:30

Preden zajadramo v debate, nas bo mariborski kantavtor, “pubec iz desnega brega Drave” Andrej Vilčnik v akustični izvedbi s kitaro pospremil v festivalsko vzdušje. V ubiranje strun ujame vse odtenke življenja, v besedila pa pretopi eksistencialne misli, ki so nemalokrat melanholične, a vseeno dopuščajo možnost srečnega zaključka … Kot življenje samo. Minimalističen, a prodoren. Srčen, a ne osladen.

Marshmallow challenge z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem
Networking arena: sobota, 2. 7. – 13.00 – 18.00

 

Marshmallow izziv je preprosta in zabavna igra, ki od vas ne zahteva večjih veščin uči pa dragocene lekcije o ustvarjalnosti in inovativnosti. Pravila igre so zelo preprosta, v samo nekaj minutah s pomočjo špagetov, lepila in traku zgradi najvišjo strukturo z marshmallom na vrhu. Nebo so omejitve in s pomočjo izkušene ekipe ljubljanskega inkubatorja, ki vas bo vodila do višin lahko ugotovite kako pomembno je, da imate ob sebi pravega partnerja za rast, razvoj in nenazadnje tudi igro.

»LUI je idealno mesto za startupe na začetku poti, zlasti za mlade raziskovalce, ki imajo super ideje, manjka pa jim poslovnega znanja in izkušenj. Startupom ponujamo: skupnost, mentorstvo, delavnice, predavanja, strukturiran program razvoja, pomoč pri razvoju podjetja in še precej več. Smo tesno povezani s slovensko in mednarodno skupnostjo startupov in investitorjev. Za svoje delo od startupov ne zahtevamo plačila in ne jemljemo deležev. Če imaš idejo z ogromno potenciala in zagnano ekipo, ki stoji za njo, smo pravi naslov zate. Pomagali ti bomo izpiliti idejo in zgraditi podjetje!«

Na voljo so tudi 1-1 osebna svetovanja.

 

Zabava z ročnim nogometom s Saša inkubatorjem
Networking Arena: 2. & 3. 7. – 13.00 – 18.00

Bring your A game! Ni važno ali sam ali v timu, ročni nogomet je enkratna priložnost, da se sprostiš, napolniš baterije in odigraš partijo ali dve ročnega nogometa za sprostitev glave in misli. Dokaz, da z enkratnim timom lahko dosežeš še tako enkratne rezultate, če imaš v svoji ekipi Sašo inkubator so goli neizbežni.

 

SAŠA inkubator je stičišče mladih podjetniških talentov, freelancerjev, startupov, hitro rastočih podjetij, managerjev in korporacij ter javnih sektorjev. Startup skupnost SAŠA regije je vedno odprta za ambiciozne posameznike, ekipe ali podjetja, ki želijo nekaj več. Poleg brezplačnih svetovanj, mentorskih programov, konferenc, delavnic in družabnih večerov z uspešnimi podjetniki, so razvili nove koncepte za rast podjetništva: Startup Generator (intenzivni večtedenski mentorski program), konferenca Future 4.0 (povezovanje startupov s korporacijami), Business Minds (sklop butičnih dogodkov za sproščanje in osebni razvoj podjetnikov) in še in še.

Zabavne otročarije v Vii Čira Čara s Festivalom Velenje
Magic Garden: 2. & 3. 7. – 15.00 – 19.00

V času izvedbe delavnic bo odprta tudi hiška Pike Nogavičke Vila Čira Čara, kjer bo na voljo cel kup zabavnih reči za igro in zabavo. Festival je izobraževanje, ampak tudi moment sprostitve in igre. Na voljo bodo družabne igre, hulahopi, hodulje. Naj se vaš notranji otrok pride igrat!


Festival Velenje trajno in nemoteno povezuje, organizira in zagotavlja javne kulturne dobrine na področju vseh vrst kulturnih prireditev, gledaliških, glasbenih, galerijskih, vizualnih, posredniških, kongresnih, kinematografskih, sejemskih in drugih dejavnosti. V okviru svojih dejavnosti Festival organizira Pikin festival ter druge prireditve, posreduje kulturne prireditve, nudi pogoje ter spodbuja razvoj polprofesionalnih in profesionalnih dejavnosti na področju umetnosti v Mestni občini Velenje ter posreduje umetniške produkcije iz nje v ostale kraje v državi in v tujino. Festival Velenje programsko povezuje javne zavode, društva in zveze, ki so sofinancirani iz proračuna Mestne občine Velenje in sodeluje tudi z drugimi institucijami. Med njegove osnovne naloge spada tudi kino dejavnost in skrb za kino program v mestu, kjer se uspešno vključuje v mrežo art kinematografov. V okviru Festivala Velenje delujejo Lutkovno gledališče Velenje, Gledališče Velenje ter Plesni teater Velenje, ki vsako leto pripravijo več lastnih produkcij.

Chill set: Kushadelic
Chill cona: sobota  2.7. 16.00 – 17.30

Kushadelic je producer/beatmaker in performer, ki izvaja tudi kot mc/reper JKush.
Sestavljen je iz organskih in neorganskih zvokov. Ustvarja predvsem v hip hop stilu, v katerega nameša svoje začimbe. Tri glavne sestavine so zakajeni ritmi, šum duše in električni impulzi. 

Izdal je že kar nekaj samostojnih beat-tejpov in nekaj svojih rap projektov. Produciral je tudi za nekaj domačih in tujih artistov (SLO,CRO,BIH,USA,UK,GER). Na zadnje izdan projekt je “Burke – REGRAT” na katerem je naredil vse instrumentale in produkcijo.  V bližnji prihodnosti prihaja nov “JKush” rap projekt, novi “Kushadelic” instrumentalni projekti in zanimiva sodelovanja. 

Poslušaj ga TUKAJ

Jutranja joga z Mašo
Magic garden: nedelja 3. 7. – 09.00

Maša je prvotno maturirala kot srednja zdravstvenica, nato pa dokončala magistrski študij poučevanja na osnovni šoli. Tekom prvega leta zaposlitve, jo je leta 2018 duša poklicala na Tajsko, kjer je dokončala program in pridobila naziv licencirana inštruktorica joge in akro joge. Od takrat v Sloveniji vodi delavnice joge in akro-joge ter po slovenskih osnovnih šolah tedensko vodi programe pravljične joge in akro joge za otroke. Je ustanoviteljica projekta Preklopi in zadihaj, skozi katerega predaja ljudem vso svoje znanje s področja joge, samozdravljenja in reprogramiranja možganov po metodah, ki jih je skozi 3 letno delo s svojim mentorjem s področja energijske medicine tudi razvijala. Letos je zapustila redno službo in se podaja na svojo poslovno pot.

DSC_6239

Metaverse teater s Tehnološkim parkom
Networking arena: nedelja, 3. 7. 15.00 – 17.00, 17.00 – 19.00

Metaverse theater predstavlja fuzijo odprtega prostora za razvoj digitalnih kompetenc, osebnih potencialov ter spoznavanje najnaprednejših tehnologij. Ustvarjalci publiko povabijo v navidezni časovni stroj in skupaj se odpravimo v bližnjo prihodnost. Skozi predstavitev novih tehnologij, kot so obogatena in virtualna resničnost, na poljubno znanstveni način spoznavajo pojme in sodobne trende, kot so Metaverse, NFT in Blockchain. Hkrati pa udeležence skozi različe simulacije igrivo spodbujamo k razmisleku o pomenu tehnologije, iskanju smisla, humanizma ter odkrivanju najboljše verzije sebe/skozi izbiro različnih avatarjev.

Osnovni cilj Metaverse theatra je tako ustvariti razumevanje, da so tehnologije samo sredstvo, ki predstavlja priložnost za kreiranje in razvoj novih svetov, paradigem bivanja, odnosov, ustvarjalnosti, ekonomije ter predvsem razumevanja skupnosti, ljudi in narave.
O ustvarjalcih: Aleš Pevc (TPLJ) in Marko Cafnik (Multiverzum) sta mednarodna predavatelja in ustvarjalca Metaverse svetov. Sodelovala sta pri nekaterih največjih projektih, kot je bil metaverse za predsedovanje Slovenije svetu EU ter pri projektu I feel NFT, za Expo v Dubaiu. Hkrati pa sta dejavna tudi na področju ozaveščanju o pomenu sinergijskih učinkih uporabe cuting edge tehnologij ter humanizma. 

CUBO mini golf turnir
Chill out cona: nedelja 3.7. – 14:00 – 19.00

V nedeljo se boste lahko preizkusili v igranju mini golfa s profesionalci, ki vam bodo pokazali kako zabaven, interaktiven, družaben in kreativen je golf. Povežite se samostojno z ekipo ob igranju mini turnirja, kjer vam bo do popolnega udarca pomagala Cubo ekipa. 

CUBO golf igrišče Ljubljana je edino slovensko igrišče, na katerem lahko golfisti in golfistke igrajo celo leto. Edina ovira je sneg. Le streljaj od slovenske prestolnice Ljubljane (15 minut) se nahaja v idiličnem okolju s pogledom na Alpe. 

 

Na voljo je igranje 8 ali 18 lukenj. Raznoliko in razgibano igrišče se razteza na skoraj 6000 metrih, luknje pa nosijo značilna imena, ki govorijo o povezanosti samega igrišča s Smlednikom in okolico (Stari grad, Valburgina noč, Smledniški Olimp, Grajska ječa…). Za vse, ki še ne igrajo golfa igrišče skupaj z golf akademijo Racman ponuja začetne in nadaljevalne tečaje.

Poleg igranja idilično okolje ponuja krasne razmere za druženje v obliki team buildinga, poslovnega ali zasebnega dogodka ali zgolj kosila ali večerje. Skupaj s CUBO golf restavracijo igrišče nudi celostno ponudbo in izvedbo.

Slastno popoldne s Tereza’s choice
Chill cona: nedelja, 3. 7. – 14.00 – 19.00

Tereza je tip osebe, ki medtem ko jé zdrav zajtrk že sanjari o kosilu, in medtem, ko pripravlja večerjo že razmišlja, katero sladico bo ustvarila kasneje. Obožuje vse zeleno, od kodrolistnatega ohrovta, čemaža do zelenih smutijev in ne more živeti brez Tereza’s Choice kombuche, čokolade, peciv in piškotov. Je certificirana plant-based kuharica akademije Matthew Kenney Culinary Chef v Los Angelesu in učiteljica joge s certifikatom 200 Yoga Alliance RYT. Ustanoviteljica izdelkov Tereza’s Choice, ki jih najdete na policah v vseh Hofer trgovinah in na spletu bo z nami delila nekaj svojih izrednih okusov za posikušanje in uživanje.

Terezas choice

Chill set: DJ Saint Gregor & DJ Rekordman
Chill out cona: Nedelja 3. 7., 14.00 – 19.00

Saint Gregor (Gregor Žugec) je perspektiven mlad DJ, ki s svojo energijo in ljubeznijo do elektronske glasbe na plesišču ustvarja unikatno energijo. Njegov značilen zvok je melodično-progresiven, poseže pa lahko tudi po hitrejših bpm-jih. Kot član kolektiva Sinergia je med drugim nastopal na prizoriščih kot so Ljubljanski grad in Cukrarna. 

En izmed njegovih zadnjih setov TUKAJ.

“Glasbo vidim kot odlično terapevtsko vajo. Glasba je le oblika izražanja vaših misli in občutkov. Če torej poslušam glasbo, pravzaprav raziskujem samega sebe. Zbiram vinil in nastopam kot selektor/DJ pod imenom Rekordman. Lepo vabljeni, da uživate v nekaterih mojih mešanicah! 😉 Med poslušanjem poskušajte ostati osredotočeni samo na glasbo in sprostite um.”

Prisluhni Rekordmanu.