fbpx

Kreativni preboji

Toni Cuhanek

Valerie Wolf Gang

Rok Kadoič

Kdaj ste se nazadnje znašli pred situacijo, ki je od vas zahtevala kreativno, drugačno, »outside the box« razmišljanje? – pa naj bo to projekt v službi ali pa selitev 3-metrskega kavča iz 12. nadstropja v bloku.

Kaj pa sploh je to »razmišljanje izven okvirjev«, o katerem vsi govorijo? Pri konceptu »outside the box« razmišljanja gre za to, da pristopimo k težavam na nove, inovativne načine. Gre za drugačno pojmovanje problemov, razumevanje naših stališč do različnih situacij na način, na katerega še nismo pomislili.

Kako pa to storimo? Kako razvijemo to sposobnost, da na stvari gledamo drugače?

Težava je, da smo vsi ljudje bitja navade in večina od nas raje uživa v znanih rutinah. Podjetja se pogosto izogibajo tveganjem, ki bi lahko negativno vplivala na njihov dobiček, tudi če obstaja veliko zgodb o uspehu, ki ponazarjajo, da se nekatera tveganja zelo izplačajo. Naši trije sogovorniki bodo govorili o tem kaj njihovo življenje dela kreativno in kako pri njih pride do kreativnih prebojev.

So ljudje, ki precej težko napišejo na vizitko kaj vse počnejo, ker bi želeli dodati vse svoje projekte in ti segajo na več področij.

Kaj poganja te kreativce, da vedno znova ustvarjajo in se ne ukalupijo v en način razmišljanja ter segajo po novostih? Z vami bodo multimedijska raziskovalka, kreativka in športnica Valerie Wolf Gang ter Rok Kadoič, filmar, podcaster in podjetnik. Panel bo povezoval in moderiral režiser, igralec, TV napovedovalec in športnik Toni Cahunek.