fbpx

Kako od 0 do 100 idej in potem do prave


Nastja Mulej

Kreativnost je lepa čednost. Omogoča nam, da najdemo nove rešitve, kadar stare ne delujejo več. Da najdemo druge možnosti, kadar so prve izčrpane. Da si odpremo deset novih vrat, kadar se nam prejšnja zaloputnejo. Da se usmerimo k dobremu, ne da brskamo po slabem. Kar pa je najlepše pri kreativnosti: lahko se je priučimo!

Vabljeni na delavnico, kjer nam bo mag. Nastja Mulej z veliko primeri, vajami ter igrami pokazala, kako bi lahko razmišljali in delovali (še) bolj kreativno in konstruktivno, pozitivno in usmerjeno. Delavnica bo trajala 3 uri (z vključenim odmorom). Priporočamo, da prinesete s seboj blok, pisalo in dobro voljo.

CILJ DELAVNICE:
Udeležencem predstaviti kreativnost, podjetnost in inovativnost na privlačen način; Udeležencem omogočiti, da dobijo kakšno novo idejo in posledično nov zagon; Prikazati spoštovanje različnosti in kako lahko vsak prispeva in je zato dragocen; Čim bolje spoznati sebe in svoje sodelavce ter partnerje in se pri tem tudi zabavati.

SINOPSIS DELAVNICE:
O kreativnosti, podjetnosti, sodelovanju, inovativnosti … O divergentnem razmišljanju (kako priti do 1000 različnih možnosti, tudi s pomočjo konkretnih orodij kreativnosti), O konvergentnem razmišljanju (kako med množico idej izbrati nekaj najprimernejših – glede na cilje – in se potem odločiti za eno). NAČIN DELA NA DELAVNICI: · Kratki teoretični uvodi (predstavitev osnov na igriv način); · Pogovor med seboj, s samim seboj in s predavateljico; · Delo v parih, triadah in skupinah – na lastnih, konkretnih primerih; · Refleksija po nalogah in vajah.